Dobozolás, csomagolás okosan: Tippek lakások költöztetéséhez

Dobozolás, csomagolás okosan: Tippek lakások költöztetéséhez

Azok, akik már legalább egyszer költöztek életükben, tapasztalhatták, hogy mennyire összetett folyamatról van szó, ami könnyedén gondterhessé válhat. Az esetek többségében rögtön a lakás költöztetés legelején felmerülhetnek problémák, ugyanis sokaknak meggyűlik a baja a helyes dobozolás és csomagolás kivitelezésével. Ilyenkor rengeteg idő megy el azzal, hogy a költözködők kitalálják azt a rendszert, ami szerint elcsomagolják tulajdonaikat, és így sem mindig válnak be a praktikák. Ha Ön nem szeretné, hogy a lakás költöztetése kellemetlen procedúra legyen, fogadjon meg tőlünk pár jó tanácsot a dobozolást, csomagolást illetően!

Az első hiba, amit általában elkövetnek az emberek a lakás költöztetéskor , az a dobozok kiválasztása. Mindig minőségi, masszív termékek mellett tegye le a voksát, mert a dobozoknak bírniuk kell a bennük lévő súlyt, továbbá legyen kellő vastagságú a dobozok fala is. Ez azért fontos, hogy a teherautó platójára egyszerűen lehessen rakodni, anélkül, hogy a doboz szétszakadna vagy összerogyna. A doboz minősége mellett ügyeljen annak súlyára is! Egy könyvekkel telerakott doboz igencsak súlyos lehet, amit pedig a legstrapabíróbb csomagolás sem képes kibírni. Inkább fele arányban célszerű pakolni, vagyis a fél adag könyv mellé ugyanennyi ruhát tegyen a dobozba, így nem történhet baj. A törékeny tárgyakat, porcelánokat, üvegtárgyakat, ereklyéket bátran csomagolja ruhák közé, hiszen azok megvédik féltett értékeit a rázkódásoktól, törésektől, sérülésektől.

A dobozok mellett a praktikus zsákok beszerzéséről se feledkezzen meg a lakás költöztetés első lépései között, hiszen például ágyneműk, ruhák, pokrócok szállításához tökéletesek. Ezen kívül a zsákoknak térkitöltő funkciójuk is van a teherautóban, ezáltal nem mozoghat a rakomány, így garantált a százszázalékos biztonság szállításkor.

Ha Ön is lakás költöztetés előtt áll, vegye igénybe szolgáltatásunkat, ehhez pedig forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!