Zongoraszállítás

Zongoraszállítás

A zongoraszállítás és pianínó szállítás a Bauer-Teher alapszolgáltatásai közzé tartozik, amely komoly szakértelmet és fizikai erőt igénylő feladat.

Ezért ezt külön zongoraszállításra szakosodott kollégáink végzik. A zongora szállítása úgy történik, hogy a szállítási útvonal szabaddá tétele után a hangszerről leszereljük a mozgatható részeket (fedél, pedál, klaviatúra tető). Ezután egy szivacsot aláhelyezve az oldalára fordítjuk és kicsavarjuk a három lábat. Két hevedert kombinálva, megfelelő keresztezéseket és rögzítéseket alkalmazva úgynevezett "bécsi bekötéssel" szállítjuk. A zongora súlyának nagyobb része a billentyűzetnél van. Ezért a lépcsőn való szállításnál az emelkedés miatt itt különösen erős kollégára van szükség. A zongora szállítást hárman végezzük. A zongora súlyának jelentős része a tőkéből adódik. A fatőkés "bécsi mechanikás" hangszerek könnyebbek. A páncéltőkés "angol mechanikával" rendelkezők sokkal nehezebbek. Összességében szállítóként az a tapasztalatunk, hogy minél nehezebb egy zongora annál szebb a hangja.

Az új helyre érve mindent visszaszerelünk és a zongorát beállítjuk. A lábakon lévő kerekeket kifelé fordítjuk (az elmozdulás ellen) és ha van, alá hamutartóhoz hasonló vastag üvegtálkát teszünk. Ez védi a szőnyeget, parkettát vagy követ.

A pianínó szállítás egyszerűbb, egy hevederrel megoldható.

A pianínót átkötve a hevedert párhuzamosan a hangszer alá helyezve úgy szállítjuk, mint egy nehéz háromajtós szekrényt. A pianínó súlya egyenletesen oszlik meg a kollégák között.

Tapasztalatunk alapján javasoljuk, hogy zongorát vagy pianínót ne tegyük közvetlenül a radiátor vagy fűtőtest mellé mert fa anyaga kiszáradhat. Ne tegyük továbbá sűrűn használt ajtó-ablak mellé mert a hőingadozás miatt álló helyzetben is elhangolódhatnak. Egyébként szállítás után minden hangszert újra kell hangoltatni. A Bauer-Teher ehhez is megfelelő kapcsolattal rendelkezik. A zongora és pianínó szállítás Budapesten belül 2-2,5 órát vesz igénybe. Ezek a hangszerek 200-400 kg súlyúak, és a felületük kényes, politúrozott. Ezért a zongoraszállítást vagy pianínó szállítást bízza szakemberekre. A Bauer-Teher a megfelelő szaktudás birtokában garanciával vállalja a pianínó és zongora szállítását az ország egész területén.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, zongoraszállítás vagy pianínó szállítás ügyében!