Költöztetés vélemények

Költöztetés vélemények

A költöztetés után lévő emberekben kialakulnak bizonyos vélemények a kapott szolgáltatásról, ez természetes. Van, aki közzéteszi, van, aki nem. Még manapság is azt tapasztaljuk, hogy a legtöbb ügyfél egyszerűen elköltözik, és ha minden rendben volt, a dolgot elintézettnek tekinti. Így hát a költöztetés vélemények tekintetében általános a hozzáállás: aki az árat megfizette, minek hálálkodjon, az élet megy tovább, van ezer más dolga. Ha mégis elégedettségét akarja kifejezni, telefonál vagy e-mailt ír nekünk. Azután a későbbiekben újra igénybe vehet minket, ha úgy adódik vagy ajánlhat ismerőseinek, barátainak. Van azonban egy kisebb hányad, akikben a szélsőséges (jó vagy rossz) élmények olyan feszültséget keltenek, hogy ezt a költöztetéssel kapcsolatos véleményt közzéteszik. Ekkor még az átélt események frissek és erősen hatnak. Ezért, (ha egy szállítás jól sikerült) mindenki arra esküszik, akivel utoljára költözött és arra haragszik, aki utoljára rontott el valamit. Úgy látjuk, hogy a vélemények hátterében különböző események lehetnek.

Hála, elégedettség:
A költöztetés jól sikerült, jó hangulatban, jó áron, még az extra kívánságok is teljesültek. A megrendelő valami olyan pluszt kapott, ami igazán nagy örömmel töltötte el. Ezt nem csak a helyszínen mondta el, hanem nyilvánosan is.

Elkeseredettség, ártó szándék, bosszú:
A költöztetés nem jól sikerült, sérülés keletkezett, rossz volt a hangulat, sokba került, eltűnt valami vagy a költöztető meg sem érkezett. Ebben az esetben előfordul, hogy már a helyszínen van konfliktus. De sokszor megtörténhet az is, hogy a költöztető elvonulása után forr tovább az indulat és kialakul egy minden részletre kiterjedő és lesújtó vélemény, amit majd az illető „nem tesz ki az ablakba”. A cél, hogy ezt mindenki megtudja.
Akárhogyan is, ezek a vélemények megtörtént események alapján születtek. De mi van azokkal a bejegyzésekkel, amelyek alapja a spekuláció?

Nem költözött, de van véleménye (kitaláció):
Mert bizony vannak barátok, ismerősök, akik szívesen kommentelnek. Végül is kinek ártanak vele? Senkinek, mert ezek csak hamis dicséretek. Hát…..?

Előre gyártott pozitív vélemények (önreklám):
Ez az a kategória, hogy csak vele, csak ő tudja, ő a legolcsóbb és a legtisztességesebb. Ezután jön a link, hogy azonnal lehessen rendelni.

Előre gyártott negatív vélemény (másról):
Ez tényleg csúnya. Durván lejáratni másokat, az önös érdek miatt, persze nem konkrétan, csak úgy általában. Szerencsére ezt csak kevesen alkalmazzák.
Úgy látjuk tehát, hogy a költöztetés vélemények egy eléggé szubjektív, ingoványos és manipulálható információ tömeg, ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajta.

Hogyan kezelje ezt, hogy mégis a megfelelő költöztetőt válassza:
Azt javasoljuk, hogy ne élje át túlzottan a történeteket, hidegen, kívülről és kissé felülről olvassa a különböző írásokat. Ne legyen hiszékeny. Igyekezzen saját képet alkotni, ne csak más nézeteire támaszkodjon. Legyen kritikus.

Mozaik:
Az a legjobb, ha a kép a szolgáltatóról mozaikszerűen, sok apró elemből alakul ki. Az egyes elemek (vélemények) súlyát ne becsülje túl. Vannak még más csatornák is, amelyek segítik a tájékozódást: honlap, levelezés, telefonos megbeszélés, személyes felmérés. Kérjük, vegye figyelembe, hogy írásunk is csak egy vélemény, segítő szándékkal született, használja, mert hasznára lehet, és majd elmondhatja minden ismerősének, barátjának: „Jól jársz, ha így keresel költöztetőt” .

Ne feledje: A spontán és őszinte vélemény igazi kincs, ezeket érdemes keresni és figyelembe venni, az egyéb kiegészítő információk mellett.