Tippek és tanácsok költöztetéshez, a stresszmentes pakolás érdekében!

Tippek és tanácsok költöztetéshez

Költözni nagy kihívás, hiszen általában sok stresszel, akadállyal jár az, ha minden holminkat össze kell csomagolni és átpakolni egy új lakásba. Nem egyszerű a stresszmentes költöztetést lebonyolítani, de nem is lehetetlen. A titok a felkészülésben rejlik. Számos praktika, tipp és tanács létezik, amit a korábban költözők felismertek, alkalmaztak, majd pedig továbbadtak a jövőben költözőknek. Ezeknek a hasznos tanácsoknak a segítségével Ön is bonyodalommentesen költözhet. Nézzük, mik a legfontosabb tudnivalók!

Először is, ne az utolsó pillanatban kezdjen neki a csomagolásnak, sőt már hetekkel a költöztetés előtt érdemes nekifogni a szervezésnek. A legelső teendő a lomtalanítás. Minden lakásban akadnak dolgok, amikre már nincsen szükség, ezeket felesleges elcsomagolni és továbbvinni. Szabaduljon meg tőlük idejében és máris több hellyel számolhat az új lakásban! A csomagolóanyagokat, zsákokat, dobozokat, filceket, post-iteket is vásárolja meg jóval a csomagolás előtt! Készítsen listát azokról a teendőkről, amit el kell végeznie és vegye leltárba a holmijait. Érdemes helyiségenként haladni: konyhai eszközök, nappaliba való dolgok stb. Szobánként csomagoljon, és mindjárt szortírozzon is közben. Amikre nincs szükség azonnal, azok kerüljenek alulra, és amiket elsőnek csomagolna majd ki, azokat egy külön dobozba zárja. Mindent gondosan listázzon és címkézzen, akár színkódokat is használhat, vagy számozhat! A doboz minden oldalát jelölje, így nem szükséges majd forgatni az azonosításhoz. A törékeny, aprób dolgokat, nehezebb tárgyakat dobozokba tegye, a textileket pedig zsákokba, így praktikusabb, biztonságosabb a költöztetésük. A növényeket már ne locsolja a költöztetés előtt, a háztartási gépek zsinórját kösse össze, a bútorokat, ha lehetséges, szerelje szét, és ragassza le az ajtókat, fiókokat!

Az új lakást érdemes egy kicsit felkészíteni, kitakarítani, amennyiben erre van lehetőség. Gondoskodjon előre mindkét helyen a bejárathoz közeli parkoló helyről, és tájékoztassa a lakókat a költöztetésről, a lift, lépcső használatáról!

Cégünk célja minden esetben a stresszmentes költöztetés. Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén árajánlatért, és vegye igénybe szolgáltatásainkat költöztetéshez!