Költöztetés rakodóval

Költöztetés rakodóval

A jó költöztetés megfelelő, arányos számú, szakképzett rakodóval történik. A létszám helyes megválasztása közös érdek és feladat.

Ezért a korrekt, pontos tájékoztatás alapvető fontosságú a megrendelő és a szolgáltató részéről is. A cél egy akkora csapat kialakítása, hogy a pakolás hatékonyan, gyorsan és biztonságosan haladjon, az első perctől az utolsóig.

Költöztetés ára rakodóval együtt
Tarifánk lényege, hogy teljes brigádot ajánlunk, így a várható költség egyszerűen kiszámolható. Nálunk az árak mindig csak két tételből állnak: alapdíj és óradíj. Az óradíj minden rakodót tartalmaz.

Költöztetés túl kevés rakodóval

Ez a helyzet könnyen előállhat, ha a megrendelő elbagatellizálja a költözését, vagy elfelejti megemlíteni, hogy sok a lift nélküli emelet, esetleg távhordás van, mert a teherautó az utca szinten áll meg, de a ház a domboldalon található (Budai földszint). Ha a fuvaros saját érdeke szerint kevesebb emberrel számol, olcsóbb lesz az óradíj, könnyebb lesz a munkát megszerezni. Ennek eredménye lehet, hogy a szállítás végeláthatatlanul elhúzódik, az emberek elfáradnak, a morál szétesik és az olcsó óradíj ellenére annyira megnő a ráfordított idő, hogy az végül jóval drágább lesz, mint előzetesen kalkulálták.

Költöztetés túl sok rakodóval

Ez ritkábban fordul elő. Vannak azonban ügyfelek, akik túlértékelik a helyzetet, szinte lehetetlennek látják egy nap alatt elvégezni a rengeteg teendőt. Túl sok ember esetén a munka nem lesz hatékonyabb, a csellengő, tétova bútorszállítók egymást kerülgetik, a magas óradíj szépen pörög.

Költöztetés optimális számú rakodóval

A megrendelő érdekét leginkább a kellő számú, motivált, elkötelezett, pakoló ember (költöztető) szolgálja. Ezért érdeklődéskor a diszpécser, szakmai tudása alapján, fel kell mérje, a szükséges kapacitást.
Fontos kérdések:
- a bútorok, csomagok mennyisége?
- sikerült-e teljesen becsomagolni?
- kell-e bútort szerelni?
- van-e sok emelet, van-e lift?
- van-e távhordás, parkolási probléma?
E tényezők befolyásolják igazán a rakodói létszámot. Közhely, hogy minden költöztetés más, mert tényleg más, viszont vannak általánosan igaz szabályszerűségek, amelyek támpontot adhatnak:
1-1.5 szobás lakás, 2-3 fő rakodóval
Egy szobát akár két fővel is el lehet költöztetni. Komplett garzon vagy 1.5 szobás lakás esetén megtérül a három fő munkája. Nálunk a sofőr is részt vesz a rakodásban. Feladata a vezetésen túl, a teherautó platójára kerülő bútorok összerakása, pokróccal-pléddel való megvédése a sérülésektől. Ezen kívül besegít a hordásba, például a lifttől viszi a dobozokat a teherautóig. Felelőssége a platón lévő ingóságok őrzése is.
2-3 szobás lakás, 4 fő rakodóval
Ez egy hatékonyabb brigád, mert ketten-ketten párba állva, a munka igazán jól halad. Amikor a sofőr a platón van, két ember viszi a nagyobb bútorokat, a harmadik a dobozokat, apróságokat liftezi vagy hordja.
Ennél nagyobb ingatlan, 4-6 fő rakodóval
Erre akkor van szükség, ha a ház 200-300 négyzetméter, van csomagolás, bútorszerelés. Teljes körű szolgáltatás esetén dobozoljuk a könyveket, állított ruhásdobozba tesszük az öltönyöket, kosztümöket. Levesszük a karnist, lekötjük a mosógépet. Ilyenkor nem túlzás ekkora létszám, mire mindent a helyére pakolunk így is kb. 8-10 órát vesz igénybe.
Költöztetés állandó rakodóval
Ezt a felelősségteljes munkát kizárólag megbízható és állandó emberekkel lehet tisztességesen végezni. Kollégáink kipróbált, nem ritkán 10-15-20 éves rutinnal rendelkező szakemberek.

Rakodó a vállalkozás arca

Ők képviselik a céget, amikor ügyfeleink otthonában tevékenykednek. Szakmai tudásuk, szorgalmuk, személyiségük, nagyban befolyásolja megítélésünket. Egy költöztető vállalkozás legfőbb jellemzője, rakodói állománya! Sokszor mondják nekünk „a maguk emberei olyan ügyesek, precízek, gyorsak és udvariasak voltak˝. Ez a célunk, ezért kiválasztásukra, képzésükre nagy hangsúlyt fektetünk.

Bízza ránk a nehéz munkát: rendeljen költöztetést rakodóval!