Költöztetési tarifák

költöztetés tarifák

A költöztetési tarifák között, eligazodni nem könnyű dolog. Ezért szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik szállítást akarnak rendelni, de az árakat böngészve elbizonytalanodtak, mert bonyolult, átláthatatlan táblázatokat találtak, ahol a költséget 4-5 tételből kellett volna összerakniuk.

Nem sokkal jobb a helyzet a költöztetés kalkulátorral sem, ha szakmai tudás nélkül számolgatnak.

Költöztetési tarifák és a marketing

Ma már hatásos kommunikáció nélkül nincs üzlet. Nem jó vállalkozó az, aki nem tudja értékesíteni szolgáltatását. Természetes tehát, ha egy cég, a lehető legszimpatikusabban szeretné megjeleníteni árait. Akciókkal, kedvezményekkel, olcsó árakkal, próbálja leendő ügyfelei figyelmét kiérdemelni. Ezt mi is így tesszük.

Költöztetési tarifák és a tisztesség

Van azonban egy határ, amit nem lépünk át. Hiszünk benne, hogy hosszútávon csak becsületes árképzéssel lehetünk eredményesek. Ezért tarifáink mindig világosak és egyszerűek, mert tudjuk, azok számára készítettük, akik nem minden nap tanulmányozzák azt. Ha valami mégsem lenne érthető, diszpécsereink készséggel állnak rendelkezésükre.

Költöztetési tarifák, óradíjas elszámolás

Az a jó, ha az árakat nézegetve komplett, önálló munkavégzésre alkalmas, 2-3-4 fős brigádokat találnak. Majd a telefonügyelettel vagy levelezés útján egyeztetve, ki lehet választani az ideális létszámot. Kevésbé szimpatikus, ha csak a teherautó óradíja van meghirdetve és azután, derül ki, hogy sofőr és néhány rakodó is kellene. Az ár így már egészen más lesz. Mi az óradíjat a költöztetés megkezdésétől folyamatosan, a fuvar végéig számoljuk. Az ár mindent tartalmaz, tehát elvégezzük a bútorszerelést és a csomagolást is, külön költség nélkül.
Alapdíj: minden költözéshez egyszeri alapdíjat számolunk, ez az oda-vissza út térítési díja, mert mi mindig házhoz megyünk.

Költöztetési tarifák, fix áron

A szállítás előre meghatározott költséggel is történhet. Ehhez két dolog kell:
1. a fuvarozó szakértelme, korrektsége
2. pontos tájékoztatás az ügyfél részéről
Ennek alapján az ár, akár szerződésben is rögzíthető. A fix ár lényege, hogy az nem változik, nálunk legalábbis nem!

Költöztetési tarifák: percdíj, negyedóra, félóra

Ezt az elszámolási formát, mi nem alkalmazzuk. Meggyőződésünk szerint, a bútorszállítástól idegen így meghatározni a költséget. Szerintünk a lényeg az, ha a percdíjat megszorozzuk hatvannal, egy magas óradíjat kapunk. Tehát valaki drága óradíjban fog nekünk dolgozni, de az utolsó óra utolsó perceit, nem kell majd kifizetnünk. Azt mi elképzelni sem tudjuk, hogy lehet percdíj alapon, egy 80-90 négyzetméteres lakás elköltöztetésének árát előre megmondani. Hány perc lehet? Valószínűleg óradíjban számolnak, a többi marketing!

Költöztetési tarifák mögött az ember

Azt tanácsoljuk, a táblázat átnézése után fordítson időt a honlapra és a mögötte álló cég, szemrevételezésére is. Sokat segít a személyes megbeszélés a diszpécserrel, a cégvezetővel, a vállalkozóval. Készsége, hozzáállása az Ön költözéséhez, sokat elárul mentalitásáról. Hajlandó-e, megtárgyalni a részleteket, vagy csak az üzletet látja ebben a kapcsolatban. A tarifa, az ár kiemelkedően lényeges, de fontos más is (garancia, személyzet minősége, tapasztalat, megbízhatóság, korrektség, udvariasság, teherautó park).

Véleményünk szerint azt a (nem csak látszatra olcsó), legkisebb költöztetési tarifát érdemes megfizetni, ahol költözése az Ön elképzelése szerint, hibátlanul megvalósul.